November 2017


Ik weet het, er is een lange tijd voorbij gegaan sinds ons laatste nieuws! Dat neemt niet weg dat er veel is gebeurd. Na haar nestje in juli 2016 is Merak veranderd. Ze is feller, de loopsheden zijn heftiger met een hele lange schijndracht. We hebben het aangekeken, in de hoop dat ze weer zou stabiliseren, maar dit is niet gebeurd. Sterker nog, ze werd alleen maar feller en het lontje werd steeds korter. Vreselijk voor haar, maar ook heel lastig voor de mannen. Vooral Shamal was vaak het mikpunt van haar ongenoegen en dat wilden we niet zo door laten gaan.

Na een zeer heftige schijndracht in juni/juli 2017, hebben wij besloten haar te laten steriliseren. Begin augustus 2017 is dit dan ook gebeurd. Laparoscopisch, wat, na onze ervaring, zeker een aanrader is. De dag na de operatie vloog ze alweer door de tuin alsof er niets gebeurd was.

Het is zeker niet gezegd dat er een positieve gedragsverandering plaatsvindt na sterilisatie. Sommige teven worden zelfs feller en dominanter. Gelukkig was het gedrag van Merak duidelijk onderhevig aan haar hormonen en is ze nu weer een stuk rustiger en het nerveuze gedrag is gelukkig verleden tijd. Ook is ze zekerder geworden en geeft veel duidelijker haar grenzen aan. 

De rust is terug in de roedel en we kunnen allemaal weer opgelucht ademen!

Het was een mooie droom, een nestje van onze lieve Merak. Helaas lopen dingen soms niet zoals je ze verwacht. Ook daar moet je als fokker mee kunnen omgaan, het welzijn van je honden voorop stellen en de juiste beslissingen nemen.

Bedankt lieve Maj Angel of Wassenaer, Carina Blackpearlsflow en Monique odh Jace voor jullie luisterend oor, adviezen en gezelligheid!!!

Al met al was het toch een mooie zomer...Met nieuwe vrienden....


Stiekem een beetje verliefd op deze prachtige, ontzettend lieve Jace... 

8 januari 2017

 

Ook al is het, voorlopig, weer van korte duur, wij genieten van de Hollandse winter!

 

 

5 januari 2017

 

Onze Shamal, al weer 8 jaar oud vandaag!

Iedere dag, vanaf de dag dat wij je op mochten halen....

 

Klein, zwart bolletje wol, met je lieve bruine wenkbrauwtjes en wijze kleine koppie.

Tot de prachtige, trouwe vriend die je nu bent....

 

 Iedere dag zo dankbaar dat jij er bent!!!